Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów
Pan Andrzej Buła, Marszałek Województwa Opolskiego,
zaprasza do udziału w XX-tej, jubileuszowej edycji konkursu
“Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Ogólnopolski Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” jest przedsięwzięciem, którego celem jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy na temat żywności wysokiej jakości. Organizatorem konkursu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego we współpracy z Marszałkiem Województwa Opolskiego. Tegoroczny konkurs został objęty patronatem Marszałka Województwa Opolskiego.
Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa opolskiego , gdzie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy konkursu, który odbędzie się w trakcie trwania targów „Smaki Regionów”, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”.
Finał wojewódzki konkursu zostanie zorganizowany w dniu 5 września 2021r. w Muzeum Wsi Opolskiej z zachowaniem obowiązujących norm sanitarnych.
Więcej na stronach:
www.dziedzictwokulinarne.opolskie.pl
www.zesmakiem.opolskie.pl